Ovakvu pastrmku još niste probali, nećete moći da je se zasitite: Ovo joj daje opasan šmek, nećete pogrešiti
Pastrmka, Foto: Printscreen/Youtube/ Helen Rennie

PREUKUSNO

Ovakvu pastrmku još niste probali, nećete moći da je se zasitite: Ovo joj daje opasan šmek, nećete pogrešiti

Prste ćete polizati

Objavljeno:

Donosimo vam recept za idealnu posnu pastrmku sa bademima sa kojim nećete pogrešiti.

Sastojci za posnu pastrmku sa bademima:

  • 4 komada pastrmke (fileti),
  • 1 kašičica morske soli,
  • biber (sveže mleveni),
  • maslinovo ulje,
  • limunova kora (rendana),
  • limunov sok (od 2 limuna),
  • 50g badema,
  • 1 veza peršuna.

Posna pastrmka sa bademima se priprema na sledeći način:

Filete pastrmke operite i dobro osušite papirnim ubrusom.

Posolite morskom solju i pospite sveže mlevenim biberom.

Peršun operite i iseckajte na sitno.

Narendajte koru od 1 limuna.

Iscedite sok od 2 limuna.

Badem iseckajte.

Zagrejte tiganj i dodajte samo malo maslinovog ulja.

Prvo pecite stranu sa kožom (ukoliko je ostavljena), 4 – 5 minuta.

Pažljivo okrenite i pecite još nekih 2-3 minuta.

Ribu ostavite na zagrejanom tanjiru ili u blago ugrejanoj rerni (da se ne ohladi).

Priprema sosa: u tiganj, preostalom ulju, dodati još malo maslinovog ulja, pa dodati seckane bademe.

Dinstati oko 1 minut, dok bademi ne dobiju zlatnu boju.

Skloniti sa izvora toplote, i odmah dodati iseckani peršun, sveže rendanu limunovu koru i sok od limuna.

Dobro promešati da se sastojci sjedine.

Ribu servirati na zagrejane tanjire i posuti sa toplim sosom.

Kao prilog poslužiti krompir salatu ili blitvu.

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/ Posna jela/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.