PREUKUSNO
Ovakvu pastrmku još niste probali, nećete moći da je se zasitite: Ovo joj daje opasan šmek, nećete pogrešiti
Prste ćete polizati
Donosimo vam recept za idealnu posnu pastrmku sa bademima sa kojim nećete pogrešiti.
Sastojci za posnu pastrmku sa bademima:
- 4 komada pastrmke (fileti),
- 1 kašičica morske soli,
- biber (sveže mleveni),
- maslinovo ulje,
- limunova kora (rendana),
- limunov sok (od 2 limuna),
- 50g badema,
- 1 veza peršuna.
Posna pastrmka sa bademima se priprema na sledeći način:
Filete pastrmke operite i dobro osušite papirnim ubrusom.
Posolite morskom solju i pospite sveže mlevenim biberom.
Peršun operite i iseckajte na sitno.
Narendajte koru od 1 limuna.
Iscedite sok od 2 limuna.
Badem iseckajte.
Zagrejte tiganj i dodajte samo malo maslinovog ulja.
Prvo pecite stranu sa kožom (ukoliko je ostavljena), 4 – 5 minuta.
Pažljivo okrenite i pecite još nekih 2-3 minuta.
Ribu ostavite na zagrejanom tanjiru ili u blago ugrejanoj rerni (da se ne ohladi).
Priprema sosa: u tiganj, preostalom ulju, dodati još malo maslinovog ulja, pa dodati seckane bademe.
Dinstati oko 1 minut, dok bademi ne dobiju zlatnu boju.
Skloniti sa izvora toplote, i odmah dodati iseckani peršun, sveže rendanu limunovu koru i sok od limuna.
Dobro promešati da se sastojci sjedine.
Ribu servirati na zagrejane tanjire i posuti sa toplim sosom.
Kao prilog poslužiti krompir salatu ili blitvu.
Bonus video:
(Espreso/ Posna jela/ Prenela: T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!